Acties

Dumbo steunt Kai-Mook

  Dumbo Packshot 3D Low res FAKE     Kai mook A 153FNAC-Qwww fnac
 
Kai-Mook is een even grote deugniet als Dumbo. Ze houdt van de zandberg in haar perk, daar graaft ze zichzelf in onder, klimt ze op en weer af of gooit ijverig met zand. Zaagsel gooien op haar rug, dat vindt ze ook het einde. En ravotten met May Tagu is een geliefde bezigheid waarbij ze haar als klimrek gebruikt.

Het verhaal van Dumbo is een beetje droevig in het begin, maar eindigt vrolijk: De nieuwe zoon van mevrouw Jumbo wordt belachelijk gemaakt vanwege zijn gigantische oren en krijgt de naam Dumbo. Dumbo wordt aan het werk gezet bij de clowns van het circus waar zijn moeder werkzaam is. De babyolifant wordt bespot en verstoten door de andere dieren. Enkel het kleine muisje Timmie voelt mee met Dumbo en neemt hem onder zijn hoede. Samen beleven ze de leukste avonturen en proberen ze van Dumbo alsnog een populaire ster te maken.


De DVD van Dumbo is vanaf 17/2 te koop in alle Fnac winkels. Fnac schenkt een deel van de opbrengst van de verkoop aan het K-groeiplan. Sla 2 vliegen in 1 klap: Steun Kai-Mook en haar verwanten in India en bewonder de avonturen van kleine Dumbo.

Idyllische sneeuwbeelden in de Zoo

Kai mook A 171
Kai mook A 170Kai mook in de sneeuw Hubert
De eerste sneeuwvlokjes leveren mooie Zoo-taferelen op. De koude deert Kai-Mook niet veel. Ze rent dat het een lieve lust is, samen met haar zus May Tagu. Wat is er leuker dan de winterflappen aan de deur van het binnenverblijf te laten wiebelen...Plezier verzekerd. En als het echt bibberkoud is, dan blijft ze gewoon binnen want de olifanten krijgen open stal. Zo kunnen ze zelf kiezen of ze sneeuwvlokjes gaan bewonderen of genieten van een knusse warme stal. En af en toe krijgen de olifanten een warme douche en dan blijven ze binnen tot ze volledig droog zijn. Bovendien houden de verzorgers een oogje in het zeil zodat onze jongste spruit niet te lang buiten blijft, want het is en blijft natuurlijk ons "kleintje".

Kai-Mook, product van het jaar 2009 ?

Wat was voor jou één van de meest ontroerende, blije en meest betekenisvolle momenten van 2009?

Wij moeten er alvast niet lang over nadenken. Het ongeduldig wachten op de bevalling van Phyo Phyo en dan uiteindelijk, nog heel onverwacht, de geboorte van kleine, schattige Kai-Mook! Zij was beroemd voor ze geboren is, stuurde 4.4 miljoen geboortekaartjes uit over heel België, heeft haar eigen bier, T-shirt en boek dat een bestseller is. 

Ze is meer dan een “product” en bracht geloof, hoop en liefde bij de mensen in een jaar van crisis.  Bovendien is ze ambassadrice voor het goede doel, India, om het evenwicht tussen mens en dier te herstellen. 

Wie meer dan onze “parel” beroerde de harten van ons, mensen? Kai-Mook staat nu in de top 5 voor “Product van het jaar 2009”. Een online lijstje van De Standaard. Ben je net als wij, even fier op dit kleine wonder, stem dan vanaf 21 tot 31 december op www.standaard.biz/productvan2009 en schenk Kai-Mook deze mooie titel. 

Met dank voor uw warm hart!

Met De Koninck en de Zoo naar Indië!

De wedstrijd die in samenwerking met brouwerij De Koninck liep rond het gewicht van Kai-Mook is afgerond! Deelnemers moesten raden hoeveel onze kleine Kai-Mook zou wegen na 5 maanden en konden daarmee een 15-daagse Discovery-rondreis in Indië  van Thomas Cook winnen.

Dus kwam na 5 maanden een vertegenwoordiger van De Koninck met een deurwaarder op bezoek bij Kai-Mook om haar even op de weegschaal te zetten en stelden ze vast dat ze al 334 kilo woog.

De persoon die hier het dichtst bijzat was de 53-jarige Francis Duflou uit Oostende. (Misschien niet geheel) toevallig een bierkenner en –verzamelaar, die ook graag naar ‘het leven zoals het is…’ kijkt. Hij had voor de gelegenheid zijn neefje, Thibo, meegebracht die voor het eerst Kai-Mook in het echt zag en in zijn nopjes was met het ‘Grote boek van Kai-Mook’, dat hij erbij kreeg. Na het bezoek aan de olifanten genoot heel het gezelschap (behalve Thibo dan) nog van een fris K-biertje in onze Paon Royal en werd de reis overhandigd. Wie Francis gaat meenemen wist hij nog niet, maar hij was enorm blij met de prachtige prijs. 

India P1070428


Kai-Mook op de boekenbeurs

Dit weekend kon je niet enkel een pootafdrukje van Kai-Mook krijgen in de Zoo, maar ook op de boekenbeurs. Daar zat verzorger Bruno, die stempelaar van dienst was. Hij zal het ook wel geweten hebben, want er gingen naar verluidt honderden exemplaren over de toonbank.  Daar willen we uiteraard graag iedereen nog even voor bedanken. Ook liet Bruno ons weten dat de Sint er heel wat was komen kopen, dus dat belooft voor december!


Het Grote Boek van Kai-Mook is nog altijd verkrijgbaar in de boekhandels en onze eigen shops in de Zoo en Planckendael.

P1000415web P1000419web WebP1000417


Iedereen naar de (s-)tempel !

Er was heel wat beweging voor de Egyptische Tempel vandaag, je kan namelijk nog heel de week een gesigneerde versie van het Grote Boek van Kai-Mook krijgen in de Zoo, elke dag tussen 13 en 14u.

Speciaal voor die gelegenheid werd een originele, authentieke afdruk van het pootje van Kai-Mook op stempel gezet, en door gids en striptekenaar Hubert nog voorzien van een leuke boodschap. Kai-Mook Signeert !

Misschien weet je het al, maar Kai-Mook heeft nu ook haar eigen boek!

Het is momenteel al te koop in verschillende boekhandels en in onze eigen shops in de Zoo en Planckendael.  

In het boek vind je alles wat je over Kai-Mook wilt weten. Over haar geboorte, haar eerste stapjes, spelen in bad, hoe ze een duif wil vangen en leert trompetteren en nog heel veel meer!

Achterin zit een plakboek waarvoor je op deze website foto’s van Kai-Mook kan downloaden om zelf in te plakken. Zo beleef je Kai-Mook’s avonturen mee tot haar eerste verjaardag.

Als je in de herfstvakantie naar de Zoo komt dan kan je je boek zelfs laten signeren! Kai-Mook signeert haar boek dan elke dag tussen 13 en 14u, en dat van 30 oktober t.e.m. 8 november.

Kaimookcoverweb

In de bloemetjes

Winnaars GVA wedstrijd Twee weken geleden kwam de familie De Cleen als één van de winnaars van de posterwedstrijd in de Gazet van Antwerpen aan bod op deze site. Het bleef natuurlijk niet bij dit ene gelukkige gezin. Ook de familie Moestermans en de familie Nuyens werden in de bloemetjes gezet. Voor een mooie groepsfoto ontving olifantenverzorger Marcel hen bij de Tempel. Hun naamssuggesties waren even origineel: Myrthe Moestermans (7) uit Antwerpen koos voor “Kandy”. Ze vond deze zoete snoepnaam zowel voor een meisje als een jongen heel mooi. Nayra Sacramento Nuyens (4) uit Malle hing haar poster op in Frituur De Wissel en koos de naam “Kai Mouk” en hoopt hiermee op een parel van een meisje. Hiermee zijn de winnaars van de posteractie van de Zoo en Gazet van Antwerpen gekend. Zij kregen Zoo-tickets, een olifantenknuffel en een mooie collectie dieren dvd´s mee naar huis.

En nu zijn wij natuurlijk benieuwd welke naam de verzorgers al klaar hebben voor hun toekomstige K-lieveling. En wie er op de website de juiste naam heeft doorgegeven, want deze persoon wint een VIP-bezoek aan de kleine rakker zodra hij of zij geboren is. Misschien ben jij het wel…

Oproep aan creatieve leerlingen: ontwerp een olifantastisch geboortekaartje voor K!

Geboortekaart Wij lanceren een unieke wedstrijd rond het geboortekaartje van onze baby-olifant K. Ontwerp alleen of samen met je klas een mooi, aantrekkelijk of origineel geboortekaartje. De Zoo-jury kiest er het mooiste ontwerp uit. Je maakt kans dat je winnend exemplaar echt gedrukt wordt en in miljoenen brievenbussen valt. Bovendien krijg je helemaal gratis samen met je klas of met 10 vriendjes een VIP dag in de Zoo. Zo kan je baby K zelf komen bewonderen.

Alle kinderen tot 12 jaar kunnen deelnemen. Je mag tot 8 mei je voorstel (max. A4 formaat) insturen en bezorgen aan ZOO Antwerpen, geboortekaartje K, Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen. Vermeld zeker je naam, adres, telefoonnummer, e-mail en leeftijd. Als je met de klas meedoet, mag je bovendien de naam van je school vermelden en het aantal leerlingen in je klas. Wedstrijdreglement op aanvraag.

Olifantenmunt uitmuntend

P1040864 Het olifantenaanbod in onze shops is uitgebreid: van puzzels, boeken en pluche dieren tot de glanzende olifantenmunt. Deze unieke 3D olifantenmunt werd exclusief voor de Zoo ontwikkeld. Ze is geslagen door de Koninklijke Munt van België. Dit hebbedingetje is te koop in de Antwerpse Zoo voor slechts 2,00 € per stuk. Op de afbeelding zie je een volwassen Aziatische olifant met jong en op de achtergrond is de Egyptische Tempel zichtbaar. Het is de opvolger van de okapimunt. Uitmuntend!