april 2010

De stoet groeit aan!

Vankets 2 Vankets 1
Eén voor één komen alle beschilderde en beplakte olifantjes terug naar de Zoo. Wat keken wij op toen de creatie van Nicky Vankets werd binnengedragen! Kai-Mook moet haar eerste kaarsje nog uitblazen maar mag van Nicky alvast eens proeven van een echte bruidscreatie. Is ze niet geweldig chique? Vanaf vandaag kan je alle kunstige olifantjes bewonderen in de tuin en via de link op deze site! Wordt vervolgd.

Een vrolijke olifantenstoet

P1080259 spi P1080277

P1080369

Kai-Mook mag bijna 1 kaarsje uitblazen! Iedereen is druk in de weer om haar eerste verjaardag tot een onvergetelijk moment te maken! Zo organiseren we een Olifantenparade. 30 BV’s en kunstenaars beschilderden en beplakten een olifantje in polyester en maakten er een uniek ontwerp van. Die olifantjes zijn vanaf maandag 26 april te zien in de tuin van de Zoo en gaan onder de hamer op de veiling van 27 mei in de Zalen van de Zoo. En de opbrengst? Die gaat naar het K-groeiplan om zo haar nieuwe verblijf in Planckendael te financieren en haar familie in India te ondersteunen.

Hier zie je al een paar vrolijke olifantjes. Wat vind je van de zilveren olifant van de Pfaffs? Of de Okapilifantus van jeugdschrijver Marc De Bel? En zie je dat zelfs Mega Mindy haar reddingsoperaties even staakte om ter gelegenheid van Kai-Mooks nakende verjaardag een heuse Mega Mindy-olifant te maken? Wordt vervolgd.

Nieuwe uitdaging

Kai Mook A 329 Een grote hoop houtsnippers vormt een nieuwe uitdaging voor de olifanten. Elke ochtend verstoppen de verzorgers wat voedsel onder een stapel houtsnippers. Na de routine komen de olifanten buiten en dan is het smullen geblazen. Eerst komen de sappige, verse bieten aan de beurt en dan is het een zoektocht naar de rest van het lekkers. Hiervoor moet de houtberg verplaatst worden. Een leuk spelletje voor jong en oud. De berg is een nieuw idee van de verzorgers die hiervoor in het buitenland inspiratie vonden.