« Nieuwe uitdaging | Hoofdmenu | De stoet groeit aan! »

Een vrolijke olifantenstoet

P1080259 spi P1080277

P1080369

Kai-Mook mag bijna 1 kaarsje uitblazen! Iedereen is druk in de weer om haar eerste verjaardag tot een onvergetelijk moment te maken! Zo organiseren we een Olifantenparade. 30 BV’s en kunstenaars beschilderden en beplakten een olifantje in polyester en maakten er een uniek ontwerp van. Die olifantjes zijn vanaf maandag 26 april te zien in de tuin van de Zoo en gaan onder de hamer op de veiling van 27 mei in de Zalen van de Zoo. En de opbrengst? Die gaat naar het K-groeiplan om zo haar nieuwe verblijf in Planckendael te financieren en haar familie in India te ondersteunen.

Hier zie je al een paar vrolijke olifantjes. Wat vind je van de zilveren olifant van de Pfaffs? Of de Okapilifantus van jeugdschrijver Marc De Bel? En zie je dat zelfs Mega Mindy haar reddingsoperaties even staakte om ter gelegenheid van Kai-Mooks nakende verjaardag een heuse Mega Mindy-olifant te maken? Wordt vervolgd.

Reacties

heb gisteren de pfaffs gekeken prachtig mooie olifant
weet iemand waar die te koop is ????????

gr danielle

mega mindy olifant is zo grappig echt hè

Kan iemand mij zeggen waar je zo'n olifant in polyester kan kopen? Ik bedoel dan een onbeschilderde versie.
Alvast bedankt!

Krijgt men via de post een verjaardagskaartje van Kai-Mook zoals men eerder deed met het geboortekaartje?

tof en leuke attentie om zo het groeiplan te steunen , bedankt aan alle bv's om er aan mee te werken
toch raar , eerst is het begonnen met onze keine pruts kai mook en nu wordt ze al 1 jaar , joepie ! ze heeft dat goed gedaan en natuurlijk ook proficiat aan de verzorgers natuurlijk!
veel succes voor de voorbereiding van onze kai mook verjaardag !
tot dan
grtjes tinneke

In de Zoo staat ook een olifant aan de flamingo's. Die vind ik de mooist geschilderde.
Er zijn mensen die dieren stom of dom vinden, maar zijn mensen echt slimmer/ intelligenter dan de dieren?
Goed nieuws (vooral voor de olifanten) is dat ze in 2012 naar Planckendael verhuizen. Daar krijgen ze een veel ruimer verblijf dan nu in Antwerpen.
Na de verhuis zouden er opnieuw olifanten in Antwerpen komen maar dan mannetjes.
Mijn vraag is of er in Planckendael van elders nog een kudde olifanten bijkomt of enkel een dekstier en de bijkomende olifanten nakomelingen zouden zijn van Phyo Phyo en Yu Yu Yin (en May en Kai als ze volwassen zijn). En of Dumbo ooit nog jongen krijgt.

Jammer dat Mookske moet verhuizen, die lieve schat zal zich alweer moeten aanpassen en het is nog zo'n kleine pruts. Wat die olifanten voor de parade betreffen: Die van de Pfaffs is te eentonig, die van Mega Mindy is te flashy en die van Marc De Bel: awel n'en olifant is geen okapi. De mooiste polyester olifant is voor mij nog altijd diegene die aan de ingang van de zoo staat. Groetjes aan alle verzorgers en véél sterkte bij het vertrek van Mookske jullie hebben haar met veel liefde en toewijding verzorgd en van alles geleerd. Van harte bedankt voor jullie tomeloze inzet voor dit kleine wonder.

Vele groetjes

Marie-Paule

Ik vraag mij af of er ook kleine versies te koop zullen zijn van deze olifanten, net zoals vorige keer het geval was.
Ik veronderstel dat die toch ook vlot de deur zouden uitgaan.


De reacties op dit bericht zijn afgesloten.