november 2009

Een olifantje voor Margo

Een tijd geleden passeerde de Elephant Parade door Antwerpen. Je weet het vast nog, die parade met al die kunstzinnig gedecoreerde olifanten die het hele stadsbeeld sierden en uiteindelijk in de Zoo geveild werden. Samen met de Zoo organiseerde de Elephant Parade een tekenwedstrijd waarbij het winnende ontwerp werd uitgewerkt in het groot.  Margo was de trotse winnares.


Als bijkomende beloning zou Margo nog een kleiner exemplaar ontvangen van haar ontwerp. Dat werd speciaal voor haar handgemaakt in Thailand en is intussen per boot bij ons aangekomen. Vanmiddag was het dus eindelijk zo ver en ontving Margo haar eigen olifant! 

P1070370 P1070371

6 maanden verder…

Kai-Mook is intussen de kaap van de 6 maanden gepasseerd. En of we het merken! Ze is enorm speels geworden, alles wil ze even vastgepakt hebben met haar slurfje. Zeker nu de bladeren gevallen zijn, kan ze niet genoeg rondwroeten in het perk. Ook steekt ze vanalles in haar mond, allicht heeft dat te maken met de eerste tandjes die eraan zitten te komen.

Vanmorgen werd ze ook nog eens gewogen, onder het toeziend oog van onze parkmanager.

416 kilo stond er op de display! Wat groeit ze snel!


P1070324

Een halfzusje voor Kai-Mook

In dierenpark Amersfoort in Nederland werd er afgelopen dinsdag ook een olifantje geboren! Het is een meisje en heet Kina, wat kleintje betekent. Kina is het halfzusje van Kai-Mook, ze hebben namelijk dezelfde vader, bul Alexander. Hij verblijft al sinds twee jaar in Amersfoort. De moeder van Kina, Indra, kreeg 2 jaar geleden ook al een jong, maar dat heeft het toen helaas niet gehaald. In Amersfoort zijn ze dus dubbel zo gelukkig.

Ook voor het stamboek van de Aziatische olifant is dit natuurlijk uitstekend nieuws. De Zoo draagt hieraan ook zijn steentje bij via het K-groeiplan, dat steun geeft aan de ontwikkeling van veilige corridors voor de olifanten in Azië en een nieuw olifantenverblijf in Planckendael dat volledig gericht is op de conservatie van de Aziatische olifant. 

Op dit filmpje kan je de bevalling nog eens bekijken.


Kai-Mook op de boekenbeurs

Dit weekend kon je niet enkel een pootafdrukje van Kai-Mook krijgen in de Zoo, maar ook op de boekenbeurs. Daar zat verzorger Bruno, die stempelaar van dienst was. Hij zal het ook wel geweten hebben, want er gingen naar verluidt honderden exemplaren over de toonbank.  Daar willen we uiteraard graag iedereen nog even voor bedanken. Ook liet Bruno ons weten dat de Sint er heel wat was komen kopen, dus dat belooft voor december!


Het Grote Boek van Kai-Mook is nog altijd verkrijgbaar in de boekhandels en onze eigen shops in de Zoo en Planckendael.

P1000415web P1000419web WebP1000417


De Infolifant

Gedurende de zomer kon iedereen terecht bij de Infolifant. Het infostandje dat al je vragen rond olifanten probeerde te beantwoorden. Zo kwam je er bijvoorbeeld te weten hoe groot of hoe oud een olifant wordt, waar zijn slagtanden van gemaakt zijn en hoe de ivoorhandel een bedreiging voor ze vormt. Ook kreeg je wat meer uitleg over het K-Groeiplan, dat de olifanten in zowel Planckendael als in Azië van een betere omgeving wil voorzien.

Kom je graag nog even langs de Infolifant? Dan is dit weekend je laatste kans! Zowel zaterdag en zondag zal de Infolifant open zijn. En dit weekend tussen 13.00 uur en 14.00 uur kan je ook nog terecht aan de Egyptische Tempel om het Grote Boek van Kai-Mook te laten signeren!
Iedereen naar de (s-)tempel !

Er was heel wat beweging voor de Egyptische Tempel vandaag, je kan namelijk nog heel de week een gesigneerde versie van het Grote Boek van Kai-Mook krijgen in de Zoo, elke dag tussen 13 en 14u.

Speciaal voor die gelegenheid werd een originele, authentieke afdruk van het pootje van Kai-Mook op stempel gezet, en door gids en striptekenaar Hubert nog voorzien van een leuke boodschap.