« Kai-Mook op de boekenbeurs | Hoofdmenu | 6 maanden verder… »

Een halfzusje voor Kai-Mook

In dierenpark Amersfoort in Nederland werd er afgelopen dinsdag ook een olifantje geboren! Het is een meisje en heet Kina, wat kleintje betekent. Kina is het halfzusje van Kai-Mook, ze hebben namelijk dezelfde vader, bul Alexander. Hij verblijft al sinds twee jaar in Amersfoort. De moeder van Kina, Indra, kreeg 2 jaar geleden ook al een jong, maar dat heeft het toen helaas niet gehaald. In Amersfoort zijn ze dus dubbel zo gelukkig.

Ook voor het stamboek van de Aziatische olifant is dit natuurlijk uitstekend nieuws. De Zoo draagt hieraan ook zijn steentje bij via het K-groeiplan, dat steun geeft aan de ontwikkeling van veilige corridors voor de olifanten in Azië en een nieuw olifantenverblijf in Planckendael dat volledig gericht is op de conservatie van de Aziatische olifant. 

Op dit filmpje kan je de bevalling nog eens bekijken.


Reacties

Door omstandigheden heb ik jullie nog niet kunnen melden
hoe blij ik ben met de geboorte van dat lieve schatje.
'T blijft me steeds ontroeren als ik die prachtige filmpjes
zie. Nogmaals proficiat aan allen die dit mogelijk maken.al straks nog eens naar ons ganstertje gaan kijken zie.
Ik hou toch zoveel van onze dieren.Viva onze zoo, mischien
niet de grootste maar dan wel zeker gemoedelijk om in te wandelen en knus.


der fiere oma

amai heeft die mama nu weeral een kintje nu is het nog een zus

Ben al gaan kijken naar de website van Amersfoort! Zo'n lief klein humeltje!! Je kan ook naar een webcam in hun verblijf kijken.

http://www.dierenparkamersfoort.nl/baby-olifant-geboren

Goed nieuws voor de olifantenfamilies van over de ganse wereld!
Groetjes aan de fans

Ik heb deze zomer Kai-Mook gezien tijdens mijn eerste bezoek aan de Zoo van Antwerpen. Ik was echt weg van haar. Wat een schatje. Nu heeft Indra ook een schattig klein meisje gekregen en ik heb haar op haar geboortedag gezien. Ze was heel erg klein toen ze geboren werd, ongeveer 65 kg, vandaar de naam kleintje. Vandaag heb ik haar weer gezien en je kunt zien dat ze al wat gegroeid is. Indra is een fantastische moeder. Twee jaar geleden ging en het helemaal fout bij de geboorte van Indra's eerste kalfje, maar dat is nu helemaal goedgemaakt. Ik wens Kina heel veel geluk in haar leven en alle medewerkers en verzorgers van Amersfoort Zoo van harte gefeliciteerd met dit kleine wondertje.

Groeten, Denise (Amersfoort)

Keilief , proficiat met die kleine pruts
vanwege Martine van Camp en fam .xxx

Vandaag is Kai-Mook gewogen zij weegt 416kg doe zo voord lieve schat proficiat aan de verzorgers
Groetjes van Kai-Mook vrienden
Theo

17 november 2009
Vandaag is Kai-Mookje een half jaar oud!!
Proficiat! Ook aan de verzorgers die zo goed voor haar en haar familie zorgen!

Zij ziet er blijkbaar wel niet zo rozig uit als Kai-Mook toen zij geboren was.
Een geboortevideo van Kina heb ik echter niet gevonden hoor
Wat het verspreiden van info rond het wel en wee van baby-olifantjes moet ik zeggen dat Taronga-Zoo in Sidney toch ook goed zijn best doet om het publiek op de hoogte te houden over de evolutie van hun pupil Luk Chai (°juni 2009)
Kijk het maar eens na op de site van die zoo.

Hallo,
Hopelijk blijft alles goed gaan met dit klein wezentje dat net zoals Kai-Mook onze harten steelt. Vader Alexander en moeder Indra mogen trots zijn op haar.
Net vandaag zag ik op WDR een aflevering van Wundershön waarin de beelden van de verhuizing van de Thaaise olifanten nog eens werden getoond. Ook de gevechten om het leiderschap in de Zoo van Keulen, waar ze werden heen gebracht kwamen aan bod. De olifanten,van klein tot groot ze blijven fascineren. En dat wij in ons toch relatief klein land een aantal van deze dieren kunnen bewonderen is toch wel een voorrecht.
Zoals ik vroeger al schreef, de Zoo van A'pen spant de kroon wat betreft het informatie geven van onze kleine olifant die ondertussen al een half jaar oud is.
Het beste voor het hele verzorgingsteam en tot nog eens in de Zoo.
Magda


Proficiat aan vader Alexander en natuurlijk de fiere mama
't een snoetig olifantje

Het is net zo'n schatje als onze Kai-mook. Inderdaad jammer dat ze elkaar nooit zullen zien. Ik ben alvast fan! Kina vindt ik overigens een erg leuke naam. Maar misschien toch een beetje gek voor een olifant. Een dikke proficiat aan alle opzichters daar en een dikke kus voor de hele olifantenfamilie.

Van harte gefeliciteerd Indra, Alexander en team van Amersfoort!
En welkom Kina (als ze nu maar niet zo groot wordt als onze Dumbo... die kan je toch echt niet "kleintje" noemen...).
Jammer dat de (half-)zusjes waarschijnlijk nooit samen zullen kunnen spelen, maar wel heel fijn nieuws voor de zoo ginder en voor de olifanten (en hun fans).

Veel groetjes


De reacties op dit bericht zijn afgesloten.