« Een halfzusje voor Kai-Mook | Hoofdmenu | Een olifantje voor Margo »

6 maanden verder…

Kai-Mook is intussen de kaap van de 6 maanden gepasseerd. En of we het merken! Ze is enorm speels geworden, alles wil ze even vastgepakt hebben met haar slurfje. Zeker nu de bladeren gevallen zijn, kan ze niet genoeg rondwroeten in het perk. Ook steekt ze vanalles in haar mond, allicht heeft dat te maken met de eerste tandjes die eraan zitten te komen.

Vanmorgen werd ze ook nog eens gewogen, onder het toeziend oog van onze parkmanager.

416 kilo stond er op de display! Wat groeit ze snel!


P1070324

Reacties

Vandaag 18 december ben ik gaan zien hoe Kai-Mook het in de sneeuw doet en dat was zeer goed gisteren was het zijn eerste sneeuw dag en dat vond zij verwonderlijk wat daar in zijn tuin lag ze hebben vandaag ook een stukje taart gekregen van de verzorgers een dikke proficiat voor die mannen
Theo

Vandaag (17-12-2009) wordt Kai-Mook 7 maanden!
Komen de olifanten ook buiten als het vriest of sneeuwt?

Ik vraag mij af hoe Mookje reageert op de sneeuw, tenminste als ze even buiten mag.
Spijtig genoeg kan ik zelf niet gaan kijken vandaag, er moet ook nog gewerkt worden hé

Ik dacht dat er in Planckendael, naast de 5 olifanten van de zoo en een kweekstier, er nog enkele vrouwtjes van een andere zoo of uit een ander land, eventueel met hun jongen, bij zouden komen.
De kans op een goede olifantengeboorte zoals deze van Kai-Mook is klein. Hopelijk krijgen Phyo Phyo en Yu Yu Yin nog veel kleintjes, het zou nog leuker zijn mochten ze tegelijk zwanger zijn & een jong op de wereld zetten, dan lopen er meerdere kleine olifantjes rond.
En het is niet stom dat Kai-Mook je hart gestolen heeft, dit is bij ons ook zo. Echte dierenvrienden houden veel van dieren.
De andere dieren van de zoo en Planckendael zijn ook leuk en tof, het is best dat je bij een bezoek aan een dierentuin alle dieren bekijkt.
Verder wens ik ze allemaal een gezond jaar 2010 toe.

Dit weekend kom ik eindelijk ook nog eens naar Kai kijken
Heb haar al veel te lang moeten missen nu. Het weer was telkens een spelbreker de laatste tijd.
En met Kerstmis, ja dan zal ik ook waarschijnlijk ook nog wel eens langs gaan.
Het klinkt misschien stom maar dat kleine ukje (dat nu al veel gegroeid is) heeft mijn hart gestolen en ik wil zoveel mogelijk haar evolutie volgen ook al moet ik hiervoor telkens een treinrit maken. Als ze in Planckendael woont zal het moeilijker worden voor mij, maar zij zal daar veel meer ruimte hebben en dat troost mij.

Heb zelf Kai Mook vorige week bezig gezien .Echt schattig !
Heb anderhalf uur alleen bij de olifanten gestaan. Kai was Dumbo een beetje aan het uitdagen en kreeg van Dumbo een duw .
Niks erg maar toch even schrikken .Ik kom deze weekend nog eens. Er valt telkens wel wat te beleve, bij de olifanten .
Groetjes Vera

Binnenkort is het de eerste Kerstmis voor Kai-Mook. Aangezien we geen feestplannen hebben komen we haar misschien bezoeken op 25 december.
Hopelijk komt ze dan buiten want als ze binnen blijft is er niet veel aan. Bij ons laatste bezoek (op 11 november 2009) bleef ze binnen staan, samen met Phyo Phyo en Dumbo.
Ik gaf Kai-Mook graag een cadeautje maar het moet iets zijn waar ze zelf wat aan heeft.
2009 zal een van de beste jaren zijn voor de zoo qua aantal bezoekers, dit zal vooral dankzij de komst van Kai-Mook zijn.
Nog veel plezier voor alle dieren van de Zoo (waaronder de olifanten) en de verzorgers,
Chris

Blij te horen dat de kleine deugeniet zo geniet,groeit en ravot. Fijne en leuke feestdagen voor alle verzorgers.
P.S:geef onze dikke kapoen Kai-Mook een dikke knuffel.

@ olifantenfan
1)Phyo Phyo, Yu Yu Yin en Dumbo hebben mss wel broers of zussen in Azië maar daar is geen zekerheid over.
2) Dumbo mag wel jongen krijgen maar kan dit niet. In 1996 kreeg ze een tweeling die door geboren zijn, één ervan heeft nog maanden in Dumbo's baarmoeder gezeten.
3)In planckendael komt er naast de huidige groep normaal alleen een kweekmannetje bij.

Waaw al zes manden wat gaat de tijd toch vlug.

mooie foto's voor het boek van 6 maanden maar deze zijn niet afprintbaar op klein formaat om in het boek te kleven, hopelijk kan dit probleem snel opgelost worden

met vriendelijke groeten
Marc de papa van Peter

Wauw, al zes maanden! Wat gaat het snel. Volgende maand komen we de dierentuin nogmaals bekijken. Nu in wintergedaante! Vorige keer waren er heel veel kleine rakkers. Ik ben benieuwd hoe het daar mee gesteld is. De kinderen kijken er al naar uit. Het is onze jaarlijkse Kerstuitstap geworden: trein-zoo-smoutebollen-kerstshow-trein. Daar kijken kids en ouders een heel jaar naar uit! Een aanrader voor alle dierenliefhebbers. Een zingende hond moet ook kunnen niet?! Ondertussen heb ik al honderden foto's van al dan niet zingende dieren. Maar de meeste hebben we toch genomen bij ons laatste bezoek. Kort na de geboorte van Kai-Mook en met zoveel kleintjes in de zoo.

Tot binnenkort.

goededag kai mook zou al zes maanden zijn maar er zijn geen foto 's te zien van haar zes maanden voor in haar kai mook boek te plakken ik vind het wel heel tof dat ze zes maanden is geworden en zo hard gegroeid een flinke meid al heel tof laat iets weten over die foto's

Wanneer krijgen we de foto van Kai Mook te zien om af te printen voor in het boek nu ze 6 maanden is ? 'k Ben al heel benieuwd ...
Groetjes Britt (5 jaar)

Gisteren nog maar eens Kaike gaan bezoeken. Ben de tel al kwijt weet niet meer hoeveel keer ik nu al gaan kijken ben naar haar. Sinds zij geboren is heb ik mij een abonnement aangeschaft en maak er dan ook dankbaar gebruik van om haar en de andere dieren te bezoeken
Vind het wel spijtig dat de ezeltjes nu ergens op een plek staan waar ze veel minder ruimte hebben, maar hopelijk kunnen ze vlug verhuizen naar een andere locatie zodat ze terug kunnen ronddartelen. Vraag me af of ze hun vriendjes de kamelen niet missen
Spijtig genoeg heb ik de uitzending van De Laatste Show niet gezien waarbij twee verzorgers hun wedervaren met Kai-Mook kwamen vertellen.

Nog enkele vragen:

1)Hebben Phyo Phyo, Yu Yu Yin en Dumbo broers en/of zussen?
2)Is het waar dat Dumbo geen jongen mag krijgen?
3)Hoeveel olifanten zullen er bijkomen in Planckendael bij Kai en haar kudde na de verhuis?

Nog steeds staat op de website dat Kai-Mook nog geen 6 maanden is. Dit klopt nu niet meer, ze werd op 17 november 6 maanden. Misschien heeft de webmaster te weinig tijd om de site bij te werken, het zal wachten zijn tot de nieuwe info er is.
Kai-Mook is ook op één geweest waarin enkele verzorgers uitleg gaven over haar geboorte en wat ze momenteel zoal doet.
Wat ik overdreven vind is dat Kai-Mook haar naam in het bevolkingsregister van de stad Antwerpen staat. Ik vind zo'n register niets voor dieren. Er staan toch geen namen van huisdieren in zo'n bevolkingsregister?
Het boek vind ik heel tof, mooie foto's en duidelijke uitleg, ook goed voor kinderen. We hebben nog net een exemplaar kunnen laten signeren met een pootafdruk van Kai-Mook.

waneer gaan jullie die pagina van het boek maken ik wacht er al4 dagen op en nog veel groeten aan kai-mook

Hoop dat ik eindelijk volgende maand nog is kan komen zien naar die kleine prachtige schat . Allez May Tagu en de rest hebben ook mijn hart gestolen ze .
Lieverds tot kijk en veel knuffels en veel groeten aan al de verzorgers

Zij is echt zoooo schattig!!! Vandaag haar weer bezocht, en ze is zo hard gegroeid... Maar ook May Tagu begint nu echt groot te worden. Kai-Mook dartelt door het park en het is vertederend om haar bezig te zien. Zij heeft echt de manieren van een peutertje, en ze probeert alles wat de "groten" doen, na te apen.Vooral haar slurfje is druk in de weer om alles te verkennen. Het is een schatje en het is fantastisch om dit van zo dichtbij te mogen meemaken.
Groetjes en tot een volgend bezoekje in de Zoo.

Op de site staat 'KAI-MOOK IS NOG GEEN 6 MAANDEN. KOM ALS HET ZOVER IS NOG EEN KIJKJE NEMEN.'
Dit klopt niet, ondertussen is ze al wel 6 maanden.

wow , supper KAI - MOOK
je bent supper lief ... en grappig
vele groetjes aan alle olifanten en ZOO ....

marijke xxx

Gisteren hebben we Kaike een bezoek gebracht! Ze was druk bezig met het ganse perk te onderzoeken maar altijd dicht bij mama of tante.
Zeker eens kijken naar de beelden die de vorige persoon aangegeven heeft! Nogmaals een voorbeeld van hoe dieren zorgen voor hun kleintjes! het loopt goed af, ook al is het begin dramatisch!
Groetjes aan de diertjes groot en klein en aan de verzorgers

leuk om te horen !!
als je de bevalling van een baby olifant wil zien , heel erg mooi gefilmd met toch wel opmerkere beelden van de moeder

http://www.youtube.com/watch?v=-B00zskk0bw

Geluk gewenst aan onze lieve schat
Theo


De reacties op dit bericht zijn afgesloten.