« Sfeerbeelden van de nacht | Hoofdmenu | Solidair met olifantenvrienden »

Slijm goed teken!

P1050225 P1050221 Phyo Phyo verliest slijm. Het is nog niet duidelijk of dit over de slijmprop gaat of niet. De andere olifanten (Yu Yu Yin en May Tagu) zijn zeer nieuwsgierig, ruiken en tasten met hun slurf. Phyo Phyo liet rustig bloed afnemen zonder moeite. Binnen 2 uur weten we hopelijk de resultaten. Het proces verloopt moeizaam. Na de duidelijke wee van gisterenavond, lijkt het een beetje stilgevallen. Aan het slijm te zien, is dit toch niet het geval.

Vandaag krijgt Dumbo open stal en zal dus waarschijnlijk buiten te zien zijn. De andere olifanten blijven binnen. De Egyptische Tempel is vandaag niet toegankelijk voor het publiek om Phyo Phyo in alle rust te laten bevallen.

 

 

Reacties

Proficiat aan alle ZOO medewerkers.
Prachtige baby en goed nieuws voor de Antwerpse ZOO.
Had gisteren morgen al gereageerd, doch ziet het niet tussen al de rest van de felicitaties.

een dikke proficiat,voor iedereen .nu nog een mooie naam ,we zullen zeker komen kijken .grtjs viviane

Ik wens gans het Zoo-team (en de moeder en de rest van de olifantenkudde uiteraard ook) een heel dikke proficiat met deze gebeurtenis en de wijze waarop jullie het grote publiek erbij betrokken hebben. Iedereen houdt levenslang bepaalde beelden en de bijhorende sfeer van een gebeurtenis vast in zijn geheugen. Voor vele mensen zal deze olifantengeboorte er zo één zijn. Zelfs al is het een geboorte 'in gevangenschap', de educatieve waarde ervan is onschatbaar.
Ik kan me ook voorstellen dat dit een hele opluchting is voor het begeleidend team. Ik herinner me nog goed een gelijkaardig wapenfeit in de geschiedenis van het dierenpark Planckendael toen we de Indische neushoorn Zutuma gedurende haar laatste zwangerschapsmaand dag en nacht hebben gevolgd. Alle spanning viel toen ook weg in de euforie na de geboorte van het eerste Indische neushoorntje, Teja. Dankzij de bereidwilligheid van een cameraman werd die bevalling ook op video vastgelegd en konden de opnamen 's avonds op alle Belgische nieuwszenders worden uitgezonden. We leefden toen nog in een tijd dat 'achter de schermen' nog een beetje taboe was en de vrees groot was voor de negatieve publiciteit voor het geval het uiteindelijk toch mis zou lopen. Gelukkig is het wel en wee van het leven van de Zoo-dieren inmiddels dank zij programma's als 'dieren in nesten' en 'het leven zoals het is' op een realistische manier bekend geworden bij een groot publiek. Hopelijk loopt het de eerste dagen met de olifantenfamilie ook allemaal zoals gehoopt. Dan wordt dit seizoen een knaller van formaat !

Hallo,

Mooi meisje. Voor een olifant heb je toch een speciale naam nodig! wat vinden jullie van KUNA?(Koena uitgesproken) Wij komen zeker kijken!

Ik ben Ayla, 7 jaar en heb een olifantje van 1 jaar geadopteerd in Kenya. Het is een jongetje en heet Kimana. Toch ook een leuke naam voor de nieuwe baby, vind je niet?Ik kom volgende week kijken. Proficiat aan iedereen die geholpen heeft.

Heb de bevalling juist gemist, maar het is een wolk van een baby olifantje , zo schattig. Ik vind KIKKI wel een mooie naam.Ik wens jullie allen alvast heel veel geluk en succes met jullie kleine oogappel en een dikke proficiat aan het ganse team achter de schermen , die mensen verdienen dit ook !

Ook van ons een dikke proficiat!!!!
Ja jullie hebben het heel goed gedaan.
Ook mama olifant doe zo voort.
ach en wat de naam betreft ,dat wordt
voor ons allen een verrassing.
groetjes en nogmaals proficiat
uit Lanaken!!!

gewoon kay vind ik leuk!

proficiat!!! een goeie naam vind ik is gewoon katrien. hopelijk jullie ook.

proficiat uit spanje een goeie naam is katrien vind ik

Super prestatie voor het verzorgende team!
Geniet van de kleine baby k..
En op naar de volgende!

proficiat met de geboorte. Het is een zeer mooi en schattig olifantje. jammer dat we het ni gezien hadden hopelijk blijf deze wel leven hé is een groot moment voor de zoo moesten we nu eens gratis inkom kaartjes krijgen aan gans belgie dan zouden we zeker keertje komen

proficiat met de geboorte van het kleine olifantje , het was prachtig om dit te kunnen volgen op pc , een naam met een k
kashira vond ik mooi voor een olifantje , alvast véél geluk toegewenst en hopelijk mag het in antwerpen blijven

Van harte gefeliciteerd Phyo Phyo en het team verzorgers, met deze gezonde meid!! Wat een geweldige gebeurtenis!

Groetjes, Anita.

Aan heel het tiem en zoo
een dike proficiat met de kleine baby k
bedankt dat we alles mee mochten volgen

Van harte proficiat met de geboorte , spijtig genoeg heb ik ze live gemist want ik moest naar de eerste kommunie van mijn kleinzoon. Ik heb nochthans gisteren tot vannacht 1.15U voor mijn pc gezeten en vanmorgen van 6tot 7.30u maar ik ben toch blij dat alles goed verlopen is en hoop dat het in de zoo mag blijven en kom alvast eens langs. Kim vind ik een mooie naam en zou gegaan hebben voor zowel jongen als meisje.Groetjes en tot gauw

zo keischattig we zijn er nu al dol op mijn man,zoon en ikzelf mijn man heeft ook een leuke naam bedacht KYO ook een dikke proficiat aan de verzorgers

proficiat met de kleine spruit

met veel groetje en proficiat wenssen
van de kinderen

Goeie avond
Een blijde gebeutenis voor jullie en voor de Zoo van Antwerpen, en dat is ontstaan door jullie goede zorgen dat ze mochten ontvangen van de verzorgers. Mannen ik geef jullie een dikke pluim voor dit wonder.
Bedankt voor de mooie beelden,we zijn zo ver van elkaar maar met de en-mail lijk het of we naast elkaar zijn. Ik zal alledagen een kijkje nemen op het verder verloop van die klein spijtje.

Groetjes van uit Sint-Pieters-Leeuw.

mireille pieraerts

Wat een schattige beelden ! Proficiat aan mama en verzorgers.
Een leuke naam ? ; Kaa , Kitty , Krotti , Kenzo , Kookie , Kasper , ... Veel succes nog met het vinden van een gepaste naam !

Groetjes Flor en co.

Proficiat, samen met de kinderen in spanning het wonder gevolgd.
Wij maken ons allemaal zorgen over de 'andere kleine' die baby K geen rust gunt en eigenlijk behoorlijk agressief is? Is er daar uitleg voor?

Caroline en co


Proficiat aan mama olifant ,dat het haar en haar baby goed gaat!
Ik zou het babytje Key noemen want het is toch een kei van een prestatie van de mama en de Antwerpse Zoo!

Veel plezier met jullie klein olifantje.

nog een leuke naam, KI-TAYO
x

beste verzorgers,

gefeliciteerd met de kleine ukkepuk ( olifant) !!!!!!!!

misschien heb ik een naampje: Kolifantje of Kenia

nog veel succes


De reacties op dit bericht zijn afgesloten.