mei 2009

Postzakken vol gelukwensen: ga mee voor een record!

Geboortekaartje  Feliciteer, steun de olifant en maak kans op olifantenprijzen!
Het geboortekaartje van baby K wordt gedrukt op 4,4 miljoen exemplaren en verspreid door De Post. Zo goed als alle inwoners in België ontvangen het heuglijke nieuws van de geboorte tussen 2 en 5 juni in de postbus. Hou je brievenbus dus goed in de gaten. Vis het geboortekaartje van het eerste Belgische olifantje uit je overige briefwisseling en doe mee! Het kaartje zelf bestaat uit 2 delen: Maak een mooie tekening bij je wensen en stuur ze naar de Tempel. Met jouw gelukwensen gaan we bovendien voor een record! Hoe meer gefrankeerde kaartjes we ontvangen, hoe beter. We willen met onze unieke geboorte een originele uitdaging aangaan en hopen op tonnen briefwisseling voor de Egyptische Tempel.

Prachtige ontwerpen voor geboortekaartjes: dit is de winnares

Geboortekaart P1050724 Olifanten zorgen voor inspiratie want we ontvingen bergen prachtige en originele kaartjes. De jury stond voor een moeilijke keuze. Na veel wikken en wegen (een olifant weegt tenslotte toch zo’n 80 kilo bij de geboorte) werd het kaartje van Anna Durnez (8jaar) uit Pulderbos gekozen. Volgens de jury zag dit olifantje  er zo speels, mooi en schattig uit: een echte olifantendeugniet. Zij krijgt samen met haar klas een VIP dag in de Zoo.

De olifantenfamilie zoekt evenwicht

Kai Mook A062 web Kai Mook A046web Een nieuwkomer in de familie zorgt voor de nodige commotie. De rangorde in de groep moet opnieuw bepaald worden. Voorlopig zijn de olifanten nog niet helemaal tot rust gekomen. Kai-Mook wordt door iedereen met de nodige zorgen omringd. Zus May Tagu is na de eerste opwinding bij de geboorte tot rust gekomen en probeert zelfs al met het kleine olifantje te spelen. Zowel Yu Yu Yin als mama Phyo Phyo zorgen voor de melkvoorziening van baby K. In het begin maakten we ons zorgen omdat de voedzame biestmelk enkel door Phyo Phyo gegeven kon worden. Onze onrust was niet gegrond want Kai-Mook blijkt kerngezond en heeft voldoende energie. Nu geniet ze ten volle van 4 volle tepels. Enkel Dumbo, de matriarch van de groep, is bang van de kleine Kai-Mook. Ze ontwijkt het jong en zoekt geen contact. Als Kai-Mook toevallig voor haar poten durft te komen en ze schrikt, dan dreigt Dumbo of gaat ze lopen. Ook May Tagu krijgt regelmatig een lesje van tante Yu Yu Yin. Zij maakt haar duidelijk ze nu als volwassen olifant haar rangorde in de groep moet kennen. Het rommelt nog in onze olifantenfamilie nu de onderlinge verstandhoudingen nog niet duidelijk zijn.
Voorlopig blijft er continu iemand van de olifantenverzorgers bij het buitenperk om de olifanten in het oog te houden.

Kai-Mook ontvangt eerste kraambezoek

Na een dagje rust en het persmoment, doorstond baby K gisteren haar eerste volledige dag met maar liefst 27.000 bezoekers rondom haar. Het is op één na de drukste dag uit de lange geschiedenis van de Zoo.  Baby Kai drinkt goed en volgt haar mama op de voet.  Kai-Mook heeft het eerste kraambezoek goed doorstaan maar net als andere baby’s heeft ze nog veel rust nodig en doet ze af en toe een dutje.  We vragen hiervoor begrip en de bezoekuren te respecteren.  Bij mooi weer is de olifantenkudde buiten te zien van 10u tot 12u en van 13u30 tot 17u.  Voorlopig gaat het goed tussen de groepsleden maar de nieuwkomer schudde even de relaties door mekaar. Net als bij een nieuw zusje of broertje in het gezin, is het even aanpassen voor iedereen.

De Zoo zette maar liefst 50 extra mensen in om de bezoekersstroom in goede banen te leiden, met positieve reacties tot gevolg.  De gemiddelde wachttijd om Kai-Mook en haar familie te zien, bedraagt momenteel slechts 30 minuten.
1

K van Kai-Mook

T-shirt Olifant Dit jaar krijgen alle dieren geboren in onze parken een naam met een K. De term baby K circuleert al bijna twee jaar in de Zoo en iedereen weet dan onmiddellijk over welke baby het juist gaat. En nu eindelijk, na meer dan 22 maanden wachten, kunnen we K een definitieve naam geven.

Ons meisje heet Kai-Mook, met als roepnaam Kai. De mooie Aziatische naam betekent parel. En alle verzorgers zijn het er unaniem over eens: het is een pareltje van een baby! Kai is makkelijk uit te spreken en een leuke roepnaam. De mooie betekenis is de kers op de taart.

Met meer dan 8000 verschillende naamssuggesties kregen de verzorgers een heuse waslijst namen voorgeschoteld. Na ettelijke eliminatierondes had iedere verzorgers een top 5. En na veel wikken en wegen kon Kai iedereen bekoren. Lang leve Kai!

Eerste nacht van baby K: lekker geslapen!

P1050379 P1050356 De olifantenfamilie heeft hun eerste nacht met de kersverse uitbreiding perfect doorgebracht. Gisterenavond om 21.30u is de nageboorte afgedreven. Zowel mama Phyo Phyo als baby K hebben goed geslapen. Baby K drinkt ook mooi bij haar mama. May Tagu is over haar oorspronkelijke jaloezie en toont zich nu een grote zus. Ze wijkt niet van K's zijde. De introductie met Dumbo is buiten verwachtingen goed verlopen. De matriach houdt haar een beetje afzijdig van baby K. Dumbo kiest ervoor om apart te slapen. Ze is onder de indruk van dat kleine wicht. Kortom, alles gaat goed met de olifantenfamilie.

Dinsdag stellen we haar voor aan de pers en vanaf woensdag kan iedereen baby K bezoeken. Om wachtrijen aan de kassa te vermijden, kan je online tickets kopen. Let wel: wij verwelkomen op 21 mei duizenden bezoekers van het ACW, het kan dan dus druk worden in de Zoo.

Bedankt! Jullie steun was potig.

P1050263 P1050260 Via deze weblogs zullen we jullie regelmatig op de hoogte houden van het reilen en zeilen van baby K. De laatste dagen hebben jullie met 512 857 unieke bezoekers de live beelden bekeken. Dat vinden we super! Graag willen we jullie dan ook bedanken voor deze betrokkenheid en interesse. Jullie vragen, suggesties en zelfs af en toe kritiek werd hier aandachtig gelezen. Heel team K met permanentie in de Tempel bleef volhouden met jullie steun. Nogmaals bedankt hiervoor. Nu de strijd gestreden is en met dit prachtige resultaat,
krijgt iedereen de kans om een beetje te recupereren. De informatie op de website zal met grotere tussenpauzen doorgespeeld worden. We vragen hiervoor begrip. Niet alleen de olifanten moeten even op hun positieve komen, ook de mensen hebben even tijd nodig.
512 857 keer van harte bedankt!

De eerste beelden: Zo schattig!

Baby K 1 De eerste foto's voor in baby K haar plakboek zijn genomen. 1 fotograaf heeft van ons de kersverse spruit mogen vastleggen. En dit is het mooie resultaat. Woorden zeggen te weinig om dit prachtige wonder der natuur te omschrijven. Geniet mee van de beelden!  Klik hier: www.zooantwerpen.be/BabyK/foto1.html 

Solidair met olifantenvrienden

Scherm Nieuwe afbeelding (1) Om zoveel mogelijk mensen een blik op Phyo Phyo in haar werpstal te gunnen, vragen we jullie om uit te loggen als je gaat stofzuigen, even naar de bakker om pistolets, de wagen wassen, een boekje lezen op het toilet,….kortom als je meer dan 10 minuten niet meer voor je scherm zit. Is je activiteit ten einde, log dan terug in en volg het verhaal verder op de voet. Momenteel zijn er 20 000 kijkers die gelijktijdig voor het scherm zitten. Met jullie aandacht en positieve reacties steken jullie de verzorgers een hart onder de riem. Weet dat het hier ten zeerste gewaardeerd wordt. Bedankt!

Slijm goed teken!

P1050225 P1050221 Phyo Phyo verliest slijm. Het is nog niet duidelijk of dit over de slijmprop gaat of niet. De andere olifanten (Yu Yu Yin en May Tagu) zijn zeer nieuwsgierig, ruiken en tasten met hun slurf. Phyo Phyo liet rustig bloed afnemen zonder moeite. Binnen 2 uur weten we hopelijk de resultaten. Het proces verloopt moeizaam. Na de duidelijke wee van gisterenavond, lijkt het een beetje stilgevallen. Aan het slijm te zien, is dit toch niet het geval.

Vandaag krijgt Dumbo open stal en zal dus waarschijnlijk buiten te zien zijn. De andere olifanten blijven binnen. De Egyptische Tempel is vandaag niet toegankelijk voor het publiek om Phyo Phyo in alle rust te laten bevallen.