april 2009

Phyo Phyo is een groepsbeestje

Veel mensen verbazen er zich over dat zwangere Phyo Phyo bij de groep blijft en niet afgezonderd wordt nu ze zwanger is en elk moment kan bevallen. Bart legt uit waarom de olifantenverzorgers haar niet apart zetten. En volgende week krijg je het vervolg met May Tagu pletsend in bad.

In de bloemetjes

Winnaars GVA wedstrijd Twee weken geleden kwam de familie De Cleen als één van de winnaars van de posterwedstrijd in de Gazet van Antwerpen aan bod op deze site. Het bleef natuurlijk niet bij dit ene gelukkige gezin. Ook de familie Moestermans en de familie Nuyens werden in de bloemetjes gezet. Voor een mooie groepsfoto ontving olifantenverzorger Marcel hen bij de Tempel. Hun naamssuggesties waren even origineel: Myrthe Moestermans (7) uit Antwerpen koos voor “Kandy”. Ze vond deze zoete snoepnaam zowel voor een meisje als een jongen heel mooi. Nayra Sacramento Nuyens (4) uit Malle hing haar poster op in Frituur De Wissel en koos de naam “Kai Mouk” en hoopt hiermee op een parel van een meisje. Hiermee zijn de winnaars van de posteractie van de Zoo en Gazet van Antwerpen gekend. Zij kregen Zoo-tickets, een olifantenknuffel en een mooie collectie dieren dvd´s mee naar huis.

En nu zijn wij natuurlijk benieuwd welke naam de verzorgers al klaar hebben voor hun toekomstige K-lieveling. En wie er op de website de juiste naam heeft doorgegeven, want deze persoon wint een VIP-bezoek aan de kleine rakker zodra hij of zij geboren is. Misschien ben jij het wel…

Oproep aan creatieve leerlingen: ontwerp een olifantastisch geboortekaartje voor K!

Geboortekaart Wij lanceren een unieke wedstrijd rond het geboortekaartje van onze baby-olifant K. Ontwerp alleen of samen met je klas een mooi, aantrekkelijk of origineel geboortekaartje. De Zoo-jury kiest er het mooiste ontwerp uit. Je maakt kans dat je winnend exemplaar echt gedrukt wordt en in miljoenen brievenbussen valt. Bovendien krijg je helemaal gratis samen met je klas of met 10 vriendjes een VIP dag in de Zoo. Zo kan je baby K zelf komen bewonderen.

Alle kinderen tot 12 jaar kunnen deelnemen. Je mag tot 8 mei je voorstel (max. A4 formaat) insturen en bezorgen aan ZOO Antwerpen, geboortekaartje K, Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen. Vermeld zeker je naam, adres, telefoonnummer, e-mail en leeftijd. Als je met de klas meedoet, mag je bovendien de naam van je school vermelden en het aantal leerlingen in je klas. Wedstrijdreglement op aanvraag.

Fanpagina voor baby K op facebook: slurf je in!

Avatar2 AvatarOok de olifanten gaan mee met hun tijd. Baby-olifant K is geregistreerd op facebook en heeft een fanpagina. Klik hier en je komt er rechtstreeks op. Zo spreiden we het nieuws en kondigen we de komst van de baby overal aan. Je kan een koddig slurfje op je eigen profielfoto zetten met een link naar de website. Help ons het nieuws te spreiden en word lid van de fanclub!


Nog meer nieuwe dingen op onze baby-olifant website: met de slurf avatar kan je je eigen foto’s een slurfje geven en doorsturen naar anderen. Wees de perfecte olifantenboodschapper en amuseer je met de olifantenslurfjes.
De file olifanten in het midden van de website geef je de mogelijkheid om tickets online te kopen zodat je niet hoeft aan te schuiven aan de kassa bij een bezoek aan onze olifanten.
 

Een kilootje meer of minder? Olifanten op de weegschaal.

Hoe zet je een olifant op een weegschaal? Jonas, Cedric en Tony tonen de fijne kneepjes van het vak. Een beetje naar voor, een beetje naar achter,…alle vier de poten moeten netjes op de plaat. Een gewichtig karwei.

Olifantenmunt uitmuntend

P1040864 Het olifantenaanbod in onze shops is uitgebreid: van puzzels, boeken en pluche dieren tot de glanzende olifantenmunt. Deze unieke 3D olifantenmunt werd exclusief voor de Zoo ontwikkeld. Ze is geslagen door de Koninklijke Munt van België. Dit hebbedingetje is te koop in de Antwerpse Zoo voor slechts 2,00 € per stuk. Op de afbeelding zie je een volwassen Aziatische olifant met jong en op de achtergrond is de Egyptische Tempel zichtbaar. Het is de opvolger van de okapimunt. Uitmuntend!

Gekke bekken van 2 gelukkige winnaars!

P1070010 Winnaars De Cleen In de Boomgaardstraat in Burcht woont het gezin De Cleen, één van de winnaars van de affichewedstrijd met Gazet van Antwerpen. Aan het raam prijken 2 echo-posters. Lukas(7) en Maarten(5), de 2 zoontjes, verwachten een meisjesolifantje en kozen “Karuka” als naam.
Met de betekenis “een hemelse kunst” vonden ze het de meest toepasselijke keuze. Het gezin volgt het websiteverhaal op de voet.
De uiteindelijke naam van de baby (gekozen door de verzorgers) en de websitewinnaars van het VIP-bezoek worden na de geboorte van het baby-olifantje bekend gemaakt.
Mama Gita: “Beroepshalve krijg ik veel baby’s onder mijn hoede op de prenatale afdeling van het Sint-Augustinus ziekenhuis, maar van een kolosje van 80 kilo had ik nog niet gehoord.” “Maarten is gek van paarden, maar voor een baby-olifant wil hij wel een uitzondering maken.” “Ik verwacht vertederende beelden van moeder en kind, dus wij gaan zeker een kijkje nemen in de Zoo als de baby geboren is. Dat willen we meemaken! Maarten en Lukas staan nu al te springen.”
Zij ontvangen alvast 4 gratis tickets om de olifantenfamilie een bezoekje te brengen. Proficiat!

Sander heeft grootse plannen in Planckendael: tot 11 000 m²

Zoals beloofd krijg je hier het verdere antwoord van Sander Hofman op de vraag: “En wanneer gaan de werken in Planckendael klaar zijn?“ Eén van de dromen van Sander in realiteit.

Sander Hofman, de curator spreekt

Sander Hofman, curator zoogdieren Zoo en Planckendael, legt het belang van een jonge Aziatische olifant voor het kweekprogramma uit. En je krijgt een kijkje in de olifanten-toekomstplannen voor Planckendael.
Sander is een spraakwaterval, daarom hebben we zijn interessante uitleg in twee stukjes geknipt. Wordt zeker snel vervolgd…

Zand erover?

Grote werken op het buitenwerk: nieuw zand wordt aangevoerd en het zwembad is proper! Cedric vertelt er meer over. Ook olifanten vinden zand super om in te spelen. Neem maar een kijkje bij Yu Yu Yin en May Tagu.