« Wat staat er op het menu? | Hoofdmenu | Bewoners van de Tempel: Yu Yu Yin, superintelligent en zorgzaam »

Wij leven mee met Artis

Vanmorgen vroeg vernamen we tot onze grote verrassing het spijtige nieuws van onze Nederlandse collega’s uit Artis dat hun olifantenkalfje gestorven is. Wij leven met hen mee en bieden onze oprechte deelname in hun verdriet aan. Dit nieuws valt ook ons heel zwaar.  Onze olifantenkoe Phyo Phyo is  hoogzwanger en zal binnenkort bevallen van haar vierde baby.  Onze dierenartsen en verzorgers hadden al contact met de Nederlandse collega’s en we kunnen ons zeer goed inleven hoe het verlies moet aanvoelen. Het kalfje was een dag eerder geboren en was het tweede jong van moeder Thong Tai.  De olifantenverzorgers in Antwerpen zijn ondertussen volop bezig met de voorbereidingen voor de nakende bevalling van mama Phyo Phyo voor haar vierde jong maar het eerste in België. Wij wensen alle Artismedewerkers en de verzorgers in het bijzonder veel steun toe.

Reacties

hallo ik heb een kind en ik ben 15 jaaar oooooooooooooooooooooooohhhho ik vindt mijn kind llleuk ik ben homoo hahahhahahahahahah

Heel spijtig dat ik heb vernomen met overleden olifantje, iedereen leeft mee met jullie en geef mama olifant heel veel aandacht nu want dat kan ze wel gebruiken,want die heeft nu wel heel verdriet veel sterkte voor de verzorgsters en hopelijk dat baby K meer geluk krijgt en dat het gezond mag geboren worden

Wat jammer, na alle goede zorgen bleef het kleintje toch niet in leven.De verzorgers en de mama maken nu zeker een moeilijke tijd door.Ik hoop dat het bij jullie beter mag aflopen ,en dat het kleintje gezond en wel ter wereld komt.
groetjes

wij vinden het allen, wreet erg! we hadden graag die kleine komen bezichtigen, met andere woorden, we keken er ook erg naar uit, ik kan me inbeelden wat jullie voelen... dus onze medebetuiging van ons olifantenteam!
Groetjes!!

Ocharme , dat moet hard aangekomen zijn. Ze leven er al die maanden naartoe en dan gebeurd het ergste dat ze kunnen vrezen.Laat ons hopen dat als ze terug zwanger zou geraken , het dan beter afloopt voor haar.
Hopelijk gaat de bevalling bij jullie vlot verlopen én blijft dit kalfje leven.
Hartelijke groetjes

Wat jammer dat zoiets gebeurt weten ze al hoe het kom dat het kleintje is overleden?Wat dat het eerste olifantje in arties? Ik hoop dat het niet bij jullie gebeurt.
groetjes annelies

Wat erg voor mama Thong Tai. Na zoveel maanden haar kleine babyolifantje in haar buik te hebben gevoeld en dit nu plots moet achterlaten!! Hartverscheurend!!!
Ik hoop dat het ondertussen wat beter gaat met moeder olifant en dat ze dit in de toekomst niet meer moet meemaken.
Veel sterkte ook voor haar verzorgers, dit zal voor hen ook zware klap geweest zijn.

Dat doet pijn,de moeder zal zeer verdrietig zijn zoals ook de verzorgers.Na al die spannigen en de vele voorbereidingen.

hoe spijtig toch dat dit nu moet gebeuren, ik leef mee met de mama olifant en de fantastische verzorgers in Artis. Hoe triestig ook, mijn volle aandacht gaat nu de nakende geboorte van baby K , het word nu echt spannend en ik duim dat ons olifantenbabytje gezond en wel ter wereld komt.

Ik vind het heel erg voor de mama want ze zal wel treuren om haar jong.

En voor de verzorgers is het ook heel erg want dat moet hetzelfde zijn als een geliefd huisdier afgeven. Ze omringen de dieren met zoveel goede zorgen en liefde.

Veel sterkte aan de verzorgers en ik hoop dat de mama in de toekomst meer geluk heeft en een gezond jong krijgt.

Mijn innige deelneming met het versies van het kleinte,het is altijd erg om iemand om wie men geeft te verliezen,veel sterkte.

Zeer spijtig,ik leef mee met de mama en de vele verzorgers.
De mensen die dit kleintje hebben proberen.. dit beesje te redden,zijn in mijn ogen altijd bezig om het beste met dieren te hebben
Dit kan men nu niet zeggen weeral in afrika waar ze zogezegd massaal olifanten afmaken omdat het "leger"daar honger heeft,ik weet wel dat ze mss honger hebben maar daarvoor hoeven ze geen honderden olifanten af te maken.Dat ze eens kijken naar hun prachtige natuur en wat meer overeen komen.

Ik hoop dat het baby-olifantje K... Een heel gezond en gelukkig olifantenkalfje wordt. Als het gezond is, moet het de mooiste naam van al de ingestuurde namen krijgen! Aan de mensen van Artis: Innige deelneming, het moet echt supererg zijn om een klein en broos kalfje te verliezen. Arme moeder!!!

Het deed me veel pijn om te moeten lezen dat Artis,dit kalfje heeft moeten verliezen.
Ze hadden er zo op gewacht.
En ik snap het met heel mijn hart,want eens heb ik deel uit gemaakt van het wel en wee van deze dierentuin.
Ik had het ze zo gegunt.

wat een spijtige gebeurtenis .Onze oprechte deelneming voor de verzorgers en verzorg de mama- olifant extra in haar verdriet dat ze nu heeft van haar baby ze verdient die extra verzorging nu wel.christel en co xx

Ik vind het zo jammer nu dat er eens een olifantje word geboren ik leef alvast met jullie mee! Veel sterkte

Groetjes een olifantenliefhebberdje

jeetje wat vind ik dit erg om te moeten lezen. Heel veel sterkte voor iedereen die hier nauw verwant aan is, in het speciaal natuurlijk de mama

dikke knuffel
Claudia

hoi hoi ,
Van ons uit innige deelneming met deze pijnlijke voorval , Het is zeker een groot verlies , maar er valt jullie niets te verwijten -- jullie hebben je best gedaan om hem er door te halen . succes met verwerking van dit verlies . Groetjes van ons allen !!

Voel met jullie mee en wil langs deze weg men mijn medeleven betuigen en men gedachten gaan naar de mama en de verzorgers , en veel sterkte.

Walter

Heel erg spijtig voor de moeder...arme schat!
Ik voel mee met de verzorgers...zoveel moeite, zoveel inspanningen voor de internationale kweekprogramma voor deze bedreigde Aziatische diersoort. En dan zoveel geduld, blijdschap en vreugde .... en nu zoveel verdriet! Heel erg!

Ik hoop inderdaad dat baby K meer geluk zal hebben en dat hij zich op een dag, naast zijn fiere mama, mag tonen aan de buiten lucht...

Neem ééns een kijkje op YOU TUBE en zoek op
"Olifantje geboren in Dierenpark Emmen"
en naar "Baby-olifantje mag voor het eerst naar buiten", echt de moeite!!!!

Ik blijf duimen en steek een een hart onder de riem van de verzorgers Phyo Phyo!!!
Olifanten liggen mij nauw aan het hart!
Toi toi,
Marion

Ik traan mee...
Sterkte.

Het is verschrikkelijk wanneer er zo iets gebeurd .
Het gaat niet altijd goed , denk maar aan Indra in Amersfoort waar de baby na de geboorte werd doodgeschopt ,Irma in Blijdorp ,haar dode kalf zit nog steeds in haar buik .
In de dierentuinen Blijdorp , Emmen en Antwerpen verwachten ze binnenkort een olifantenbaby . Laten we maar duimen en hopen dat het hier goed gaat . Want wat is er nou mooier dan een klein olifantje te zien rondlopen in de dierentuin .

O hoe erg,toch verschrikkelijk dat zo iets kan gebeuren..Heel veel sterkte aan de verzorgers en aan mama olifant !!
Ik duim heel hard voor onze antwerpse baby olifant en de mama natuurlijk !!!

Verdorie toch, wat jammer ! Mijn oprechte medeleven voor de verzorgers en zeker voor de moeder olifant, want wat zal die haar kalfje missen zeg. Olifanten zijn zo al gevoelsdieren, wat moet dat zielig zijn. Aan de verzorgers van ARTIS.....geef haar de nodige steun !!!!
En laten we hopen dat het in antwerpen beter afloopt.

Het nieuws is een domper achter de feestvreugde. We duimen allemaal dat het met Baby K beter zal gaan. Alvast mijn medeleven voor de verzorgers in Artis en allen die er erg door getroffen zijn!

Steve


De reacties op dit bericht zijn afgesloten.